Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hollywood

Jason Momoa tvrdi da je grcao u dugovima nakon Igre prijestolja: Gladovali smo

mamoa (1)

I dok je serija postala senzacija, njegov lik Khal Drogo ubijen je nakon samo 10 epizoda

Jason Mamoa kaže kako je gladovao i grcao u dugovima nakon što je ubijen u Igri prijestolja.

Slavni glumac u intervjuu za InStyle rekao je kako je nakon pojavljivanja u Igri prijestolja 2011. godine bio potpuno dekintiran.

Kad se danas 41-godišnji glumac priključio postavi Igre prijestolja u prvoj sezoni, imao je kuću u Los Angelesu sa suprugom Lisom Bonet i njihovo dvoje djece. I dok je serija postala senzacija, njegov lik Khal Drogo ubijen je nakon samo 10 epizoda. Odjednom, Momoa kaže kako nije mogao ni plaćati račune svoje obitelji.

“Mislim, gladovali smo nakon Igre prijestolja”, priznao je za InStyle. “Nisam mogao naći posao”, nastavio je. “Vrlo je izazovno kad imate bebe i potpuno ste u dugovima.”

Jason se trudio naći stalan posao tokom sljedećih nekoliko godina, ali sreća mu se okrenula 2016. godine kada je dobio ulogu Aquamana. Odjednom je u rukama imao superherojsku franšizu i puno više novca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies) on


Ovih dana Momoa nema problema s pronalaskom posla, usprkos pandemiji. Zapravo, glumac kaže da je bukiran sve do 2024. godine, no priznaje da još uvijek ne može “vjerovati svom uspjehu”.

A kad je nedavno izašao trailer za njegov nadolazeći film Dune, Jason je u nevjerici gledao svoje ime uz velike holivudske zvijezde.

“Pisalo je Josh Brolin, Jason Momoa, Javier Bardem… I pomislio sam: O moj Bože. Ne mogu vjerovati da je moje ime uz njih”, rekao je. “Još uvijek se osjećam kao dijete, izbezumljeno.”