američki glumac

Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala

Jesse Eisenberg instagram

Sarajevo Film Festival će 15. augusta odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara, bit će počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival će 15. augusta odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola.

Jesse Adam Eisenberg rođen je 5. oktobra 1983. godine u Queensu, New York. Pohađao je New School University, New York, gdje je studirao liberalne umjetnosti, s fokusom na demokratiju i kulturni pluralizam. Studirao je i u The New School u njujorškom Greenwich Villageu.

U predstojećem periodu, Eisenberg će igrati glavnu ulogu Tobyja Fleishmana u FX limitiranoj seriji FLEISHMAN IS IN TROUBLE zasnovanoj na istoimenom bestseleru Taffy Brodesser-Akner.

Eisenberg je napisao četiri drame, među kojima je i “The Spoils”, čija je izvedba imala rekordnu prodaju na West Endu. Napisao je drame “The Revisionist” i “Asuncion”, u kojima je igrao uz Vanessu Redgrave. Njegova predstava “Happy Talk” u kojoj igraju Susan Sarandon i Marin Ireland izvedena je u aprilu 2019. godine u Signature Theater u New Yorku.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine, saopćeno je iz SFF-a.