Johnny Depp pred bankrotom: Mjesečno troši najmanje dva miliona dolara

amber-heard-johnny-depp-divorce

Glumac Johnny Depp (54) navodno je pred bankrotom, tako bar tvrde njegovi bivši poslovni menadžeri braća Joel i Robert Mandel, prenose mediji.

Holivudski glumac bivšim je menadžerima dao otkaz 2016. godine, nakon što se ispostavilo da su mu utajivali porez, zbog čega je Depp morao platiti penale u iznosu od čak 5,6 miliona dolara. Glumac sad od njih sudskim putem traži odštetu od 25 miliona dolara.

– Sam si je kriv za sve finansijske probleme koji su ga snašli. On jednostavno živi ‘na dug’ – kažu Joel i Robert Mandel te dodaju kako Johnny u mjesec dana potroši najmanje dva miliona dolara.

Navode kako Depp samo na vina, koja mu se dostavljaju iz svih dijelova svijeta, mjesečno troši 30.000 dolara, a na održavanje voznoga parka od čak 45 luksuznih automobila ostavlja pravo malo bogatstvo. Tu je i jahta vrijedna 18 miliona dolara te desetak nekretnina na nekoliko kontinenata.

Osim toga, Johnny je zaposlio 40-ak ljudi, koji ga na mjesečnoj bazi koštaju 300.000 dolara, a i on i djeca – kći Lily Rose (18) te sin John Christopher (15) danonoćno na raspolaganju imaju tjelohranitelje, koje glumac plaća 150.000 dolara.

– Ekstravagantan način života je nešto čega se Depp očito ne misli odreći. I dalje putuje isključivo privatnim avionom, marke Gulfstream GV, za koji svaki mjesec treba izdvojiti 200.000 dolara – rekli su glumčevi bivši poslovni suradnici.

Johnnyjevi dugovi navodno su se popeli na čak 40 miliona dolara, zbog čega je glumac bio primoran prodati neke nekretnine.