Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako danas izgledaju ljepotice iz spota Georgea Michaela “Freedom”

linda

Prerano nas je napustio George Michael, koji je iza sebe ostavio ogromno muzičko bogatstvo i velik utjecaj na pop kulturu. Jedan primjer takvog utjecaja je i slavni videospot za pjesmu “Freedom '90” u kojem se pojavljuju najpoznatiji supermodeli tog vremena.

Glazbeni spot “Freedom '90” već 26 godina očarava gledatelje što i ne čudi kada se u njemu pojavljuje čak pet supermodela koje su 1980-ih i 1990-ih vladale naslovnicama modnih časopisa i modnim pistama – to su Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington i Tatjana Patitz.

Cindy Crawford

Cindy Crawford danas sa svojih 50 godina izgleda jednako fantastično kao i na snimanju spota 1990., a čini se kako će njezina 15-godišnja kćer i dvojnica Kaia uskoro krenuti majčinim koracima te pokoriti modnu industriju.

Naomi Campbell

Naomi Campbell još od tinejdžerskih dana vlada modnim pistama, no penzija joj ne pada na pamet. I dalje je tražena u svijetu mode, što pokazuje i činjenica da je 46-godišnja Campbell prošle godine zatvorila reviju Zaca Posena za jesen/zimu tokom modne sedmice u New Yorku, te je bila jedno od poznatih lica u Burberryjevoj kampanji za proljeće/ljeto 2015.

Linda Evangelista

Linda Evangelista na papiru ima 51 godinu, no i dalje je muza modnih dizajnera. Iako se prestala baviti modelingom 1998., tri godine kasnije ipak se predomislila te se vratila pod svjetla reflektora. U zadnjih nekoliko godina tako je bila jedno od zaštitnih lica brenda Moschino, te se našla na naslovnicama prestižnih časopisa Harper's Bazaar te italijanskog i njemačkog Voguea.

Christy Turlington

Christy Turlington do nedavno je bila zaštitno lice više modnih kampanja, poput onih za kozmetički brend Maybelline, te za reklamu parfema Eternity brenda Calvin Klein. No, ova 47-godišnja ljepotica sve se više okreće humanitarnom radu. Prije šest godina osnovala je neprofitnu organizacija koja nastoji učiniti svaku trudnoću i porod sigurnima za žene.

Tatjana Patitz

Tatjana Patitz više nije u modnim vodama. Prekrasna 50-godišnjakinja obožava jahanje te svoje vrijeme posvećuje kampanjama za životinjska prava i okoliš.