Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraljevska porodica

Kako je Kate Middleton reagovala na optužbe Meghan Markle

Navodi da je Kate diskretna osoba koja poštuje privatnost, pa je zato teško prihvatila čitavu situaciju

Kako su otkrili dobro upućeni izvori, Kate Middleton bila je povrijeđena kada je odgledala intervju koji su britanski princ Harry i Meghan Markle dali Oprah Winfrey, a naročito onim dijelom koji se ticao nje same.

“Kate jako pazi kako se odnosi prema ljudima. Nikada nisam čula da se posvađala sa nekim u palači. Baš pazi na odnose sa drugima. Nikad nije željela da bilo koja nesuglasica između nje i Meghan izađe u medijima, a postoji nekoliko verzija priče o tome ko je koga rasplakao prije venčanja. Stvar je u tome da Kate Middleton nije u poziciji da odgovori i uzvrati Meghan”, rekla je Kate Nicole, stručnjak za kraljevsku porodicu.

Navodi da je Kate diskretna osoba koja poštuje privatnost, pa je zato teško prihvatila čitavu situaciju.

“Mislila je da su riješile celu stvar, zato ju je iznenadilo što se ponovo spominje”, kaže Nicole.

Podsjetimo, Meghan Markle je u intervjuu koji su ona i njen suprug dali Oprah Winfrey izjavila kako su pojedini članovi kraljevske porodice bili zabrinuti za to koje će boje kože biti njihov sin Archie, a govorila je i o tome da je pomišljala na samoubistvo.

Poslije gotovo dva dana šutnje, naposljetku se oglasila i Buckinghamska palača, izjavom da “im je žao što su Harry i Meghan povrijeđeni”, ali i da se “nekih događaja sjećaju drugačije”.

Omid Scobie, novinar koji je i autor biografije Meghan i Harryja, analizirao je dio u kom Meghan spominje Kate Middleton, priloživši mail koji je Meghan navodno poslala zaposlenima, a u kom kaže da “Kad se već razbacuju izjavama, možda KP (Kensingtonska palača) i prizna ko je koga rasplakao”.

O detaljima, Meghan Markle nije mnogo govorila u intervjuu sa Oprom. Rekla je samo kako je “Kate bila uznemirena zbog nekih haljina”, i kako se “poslije izvinila, i sve je bilo u redu”.