Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čudna pravila

Kakve poruke članice kraljevske porodice šalju s torbicom

torbica

Zanimljivo je primijetiti kako sama kraljica, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton (37) i vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle (37) torbicu uvijek drže u lijevoj ruci

Kraljevska porodica ima brojna, pomalo suluda modna pravila. Kraljica Elizabeta II. (92) odobrava svaku vjenčanicu prije velike ceremonije, lak za nokte u bojama je zabranjeno nositi, a na putovanjima članice kraljevske porodice moraju spakirati barem jednu crnu odjevnu kombinaciju.

Slična priča je i s torbicama. Naime, dok mnogi smatraju kako su torbice isključivo modni dodatak, izvor blizak kraljevskoj porodici potvrdio je kako to i nije baš tako. Ako kraljica želi napustiti večeru, odlaganjem torbice na stol dat će do znanja da će zabava uskoro završiti i vrijeme je za njen odlazak. Također, ako tokom razgovora prebaci torbicu iz lijeve u desnu ruku, kraljica na taj način poručuje da pristojno želi završiti razgovor.

Zanimljivo je primijetiti kako sama kraljica, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton (37) i vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle (37) torbicu uvijek drže u lijevoj ruci – objasnila je Myka Meier, stručnjakinja za odnose s javnošću kraljevske porodice.

Ovo pravilo poštivala je i princeza Diana, a Meier je dodala kako isto vrijedi i za muške članove koji nose aktovku.

– U lijevoj ruci nose torbice i aktovke kako bi se mogli rukovati s gostima – rekla je Meier.