Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kate Middleton bi možda skinula kaput na ručku, ali nije smjela

The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Sweden And Norway – Day 4

Kate Middleton i njen suprug, princ William, stigli su u posjet norveškoj kraljevskoj porodici, što im je zadnje putovanje prije nego što vojvotkinja rodi njihovo treće dijete.

Uvijek dotjerana Kate na ručak je došla u dugačkom kaputu s dvostrukim kopčanjem, koji potpisuje italijanski dizajnerski dvojac Dolce&Gabbana. Što je vojvotkinja nosila ispod njega ostalo je nepoznanica, jer kaput nije ni u jednom trenu skidala.

To je naravno izazvalo velik interes u Britaniji, a ubrzo je došao odgovor. Kao i većina pravila britanske kraljevske porodice, i ovo je malo čudno, da ne kažemo suludo.

Naime, Kate kaput nije skinula jer se smatra da je neprikladno da žene iz britanske kraljevske porodice skidaju kapute pred kamerama. Kako su one cijelo vrijeme ostale uključene, tako je Kate cijelo vrijeme sjedila u kaputu.

To nije jedino pravilo kojeg se žene u kraljevskoj porodici moraju pridržavati. Tako su im zabranjene traperice i žvakanje žvakaće gume u javnosti, a Kate Middleton je dokaz da lakovi za nokte u boji i upečatljivi ruževi ne dolaze u obzir, a zabranjeno joj je i davati autograme.