Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

princeza od walesa

Kate Middleton ima rak

Foto: Screenshot

Počela je kemoterapiju krajem februara, a saopštenje je stiglo pošto je njen svekar, kralj Charles, također podvrgnut liječenju raka

Princeza je dodala: “Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro”.

Istakla je da porodica sada treba “nešto vremena, prostora i privatnosti”.

Sada se ne očekuje da će se Catherine i princ William pojaviti s kraljevskom porodicom na uskrsnu nedjelju, a za princezu neće biti prijevremenog povratka službenim dužnostima.

Palača je također saopćila da je iznenadna odsutnost princa Williama s komemoracije krajem februaru bila posljedica otkrića Catherinine dijagnoze raka.

Od operacije u januaru par se suočio s intenzivnim nagađanjima javnosti i pomamom društvenih medija o njenom zdravlju. Od Božića nije bila na službenim događanjima.

Britanski premijer Rishi Sunak rekao je da je Catherine svojom izjavom pokazala “ogromnu hrabrost”, poželjevši joj “brz oporavak”.

-Posljednjih sedmica bila je podvrgnuta intenzivnom ispitivanju i nepravedno su je tretirali određeni dijelovi medija širom svijeta i na društvenim mrežama. Kada je riječ o zdravstvenim pitanjima, kao i svima drugima, mora joj se omogućiti privatnost da se usredotoči na svoje liječenje i bude sa svojom porodicom punom ljubavi – poručio je.