Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kćerka Cindy Crawford na meti kritika: “Izgledaš poput anoreksičarke” FOTO

kaia_gerber_1

Kćerka supermodela Cindy Crawford krenula je maminim stopama.

16-godišnja Kaia Gerber bila je glavna zvijezda na jesenskim sedmicama mode gdje je prvi put zakoračila modnom pistom i pokazala da je od slavne mame naslijedila puno više od izgleda.

No, njen debitantski proboj u modni svijet popraćen je i nizom kritika na račun njenog izgleda.

Manekenku, ali i njenu puno poznatiju mamu, javnost je prozvala zbog Kaiainog anoreksičnog izgleda.

I dok su kritičari preplavili društvene mreže zabrinutim komentarima na račun njene mršavosti, obožavatelji manekenke ne slažu se s optužbama i tvrde da je samo vitka i još uvijek jako mlada.

SAINT LAURENT! what a moment. i am forever grateful @anthonyvaccarello @pg_dmcasting

Objavu dijeli Kaia (@kaiagerber)

sundays

Objavu dijeli Kaia (@kaiagerber)

Kaiaino izdanje za Halloween party, koji je organizirao njen otac, Rande Gerber, izazvalo je novi val kritika pobješnjele javnosti.

Osim što je mnogima zasmetao minijaturni outfit koji je jedva prekrio neke ključne dijelove njenog tijela, zbog jasno vidljivih kostiju i nevjerovatno tankih nogu, mnogi su se zapitali i šteti li manekenska karijera zdravlju ove slavne tinejdžerice.

Ipak, Kaiai u prilog ide činjenica da su početkom godine sve vodeće modne kuće, čije je revije nosila na sedmicama mode, kao i neke zemlje, poput Francuske, zakonom zabranile premršave manekenke te uvele pravilo da svi modeli na kasting trebaju od liječnika donijeti potvrdu da su zdravi.