Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koncert “Legende Starom Gradu“ 4. maja ispred sarajevske katedrale

legende_starom_gradu

Opština Stari Grad povodom 2. maja, dana opštine pokloniće svim građanima Sarajeva besplatan koncert “Legende Starom Gradu“. Na koncertu, koji će biti održan 4. maja ispred Katedrale Srca Isusova, nasupiće: Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Enes Begović, Nihad Alibegović, Arif Alajbegović, Aka Hukelić i Aka_demija Pink Panter, te Ibro Bublin, a program će će voditi glumac Enis Bešlagić, javlja Anadolu Agency (AA).

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Opštine Stari Grad i predsjedavajući opštinskog vijeća Jusuf Pušinu na ideju da organizuju koncert povodom Dana opštine došli su prije nekoliko mjeseci, a sada je ideja veoma blizu realizacije.

“Posebno se zahvaljujem svima koji su se odazvali na poziv Opštine Stari Grad, kada je u pitanju obilježavanje Dana opštine, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o 2. maju. Riječ je o danu koji je u periodu agresije na BiH bio presudan za odbranu, kako opštine, grada Sarajeva, tako i države BiH. Naglašavam da svi gosti, koji su se odazvali, uvažena imena naše estrade nastup poklanjaju Opštini Stari Grad“, kazao je Hadžibajrić.

Predsjedavajući opštinskog vijeća Pušina rekao je da nije bilo gotovo nikakvih problema oko organizacije, te pozvao sve zainteresovane da 4. maja dođu ispred sarajevske katedrale.

“Moja neizmjerna zahvalnost pripada stvarnim legendama muzičke estrade. Bilo ih je još koji su željeli da učestvuju na koncertu, ali zbog objektivnih okolnosti nisu mogli, zbog čega im je jako žao. No, ova ekipa, na čelu sa Enisom Bešlagićem daće svoje srce Starom Gradu, a mi ćemo to srce poslati cijelom svijetu. Sve aktivnosti koje su do sada planirane završene su iznad svih očekivanja. Možemo ponuditi to da će ovaj prostor 4. maja navečer biti pun sve do Miljacke, i tako ćemo poslati naše pozdrave i lijepe želje cijelom svijetu“, istakao je Pušina.

Jedan od onih koji će zabavljati prisutne 4. maja je Enes Begović, poznati pjevač narodne muzike, s kojim je prema riječima organizatora saradnja dogovorena veoma lako i brzo.

“Volio bih da ovo bude tradicija i da se organizuje svake godine na istom mjestu, te postane nešto po čemu će biti prepoznatljiv 2. maj. Pozivam sve da dođu 4. maja i da napunimo ovaj prostor do Miljacke, a s naše strane vam obećavamo dobru zabavu i pravi spektakl“, istakao je Begović.

Bešlagić će osim za vođenje programa biti zadužen i za dobru atmosferu tokom koncerta.

“Drago mi je što sam dio ovoga, zato što kada sam došao studirati u Sarajevo moja prva adresa je bila Džinina 24 na Kovačima. Onda sam se malo niže spustio u Patke, gdje mi je živjela žena. Raduje što ću imati priliku da ljudima koji dođu tog dana pokažemo nešto lijepo, našu tradiciju, da stojimo iza nje, da se ne stidimo i da smo dio ovog naroda i ove sredine. Nadam se lijepom vremenu, da nas kiša neće omesti“, rekao je Bešlagić.

Iz Opštine Stari Grad naglasili su da se svi troškovi za organizaciju koncerta odnose na tehnički dio, te da će svi učesnici potpuno besplatno nastupiti.