Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraljica pripremila poklon mladencima, Meghan Markle nije oduševljena

princ i meghane333

To je horor od crvene cigle, izgleda nesretno i ružno. Sobe su male, a hodnici čudni i vijugavi. Ta kuća je velika suprotnost palači, govorila je pokojna kraljica Victoria, piše Daily Mail. Princ Harry (33) Meghan Markle (36) trenutno žive u Nottingham Cottage na posjedu Kensingtonske palače, u kojoj su donedavno živjeli i princ William (35) i vojvotkinja Kate Middleton (36).

No postoji mogućnost da nakon vjenčanja par preseli na selo u okrug Norfolk gdje kraljevska poorodica posjeduje York Cottage u čime Meghan navodno baš i nije oduševljena.

Baš kao njegov brat William, i Harry je odlučio da palača njihovog oca, princa Charlesa (69) u Gloucestershireu nije dobro mjesto za početak bračnog života. Želi novi, ‘čisti početak’ bez uspomena iz djetinjstva, pogotovo one vezane za preranu smrt majke, princeze Diane.

Zadnjih se dana u javnosti nagađa hoće li bivša glumica , naviknuta na raskoš, na kraju biti prisiljena živjeti u ‘tmurnoj vili na selu’, ili ‘ružnoj i neuglednoj kolibi u predgrađu Londona’, kako pišu engleski mediji.

Već se neko vrijeme nagađa da će kraljica Elizabeta II. (92) budućim supružnicima kao vjenčani poklon uručiti rezidenciju u Norfolku.

Riječ je o kući koja se prostire na osam hiljada hektara na kraljičinom privatnom zemljištu, a koja je oko 170 kilometara udaljena od Kensingtonske palače gdje s djecom trenutačno žive princ William i vojvotkinja Kate.

Ipak, u javnosti i na društvenim mrežama, bivši posjetitelji rezidencije u York Cottageu, mogući novi dom Harryja i Meghan opisuju kao ‘neuglednu seosku kuću’ okruženu šumom i potpuno izoliranu od svijeta, a unutrašnjost joj je navodno ispunjena namještajem od tamne hrastovine, prepoznatljive u većini tamošnjih domova u predgrađu.

Mnogi pretpostavljaju da bi budućoj vojvotkinji Meghan, naviknutoj na život u toplim krajevima Amerike gdje temperatura rijetko pada ispod 20 stepeni, mogao teško pasti život u selu gdje gotovo stalno puše hladan sjeverni vjetar. Fanovima princa i bivše glumice nije jasno zašto bi par živio u kući na selu kada mogu živjeti na mnogo privlačnijim mjestima. No kažu da će par teško moći odbiti novi dom ako im ga pokloni kraljica.