Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kultni film “Gorštak” dobiće svoju novu verziju (VIDEO)

Highlander

Kultni film australskog reditelja Russella Mulcahyja, “Highlander” ili kako je u bivšoj Jugoslaviji prevođeno, “Gorštak”, dobiće svoju novu verziju.

Nakon deset godina razvoja novog djela, studio koji je preuzeo prava na franšizu, Lionsgate Films, napokon je zadovoljan scenarijem. Takve vijesti svakako su dobre jer pokazuju da se Lionsgate trudi napraviti solidan reboot originala, koji je bio sve samo ne solidno djelo.

Autor scenarija je dosta dobar scenarist, Ryan Condal, a reditelj bi mogao biti Chad Stahelski, koji nas je oduševio svojim filmovima o Johnu Wicku.

Da podsjetimo one koji nisu upoznati s ovom legendom trasha, u pitanju je film o besmrtnom škotskom mačevaocu (glumi ga Francuz Christopher Lambert) koji se mora sukobiti sa svojim posljednjim protivnikom, okrutnim Rusom Kurganom (kojeg glumi Amerikanac Clancy Brown), koji mu je ubio mentora, također besmrtnika, Egipćanina španskog imena, Juana Sancheza Villa-Lobosa Ramireza (čiju ulogu je preuzeo Škot Sean Connery).
Jasno, sve se odvija u New Yorku u osamdesetima, a cilj je biti posljednji besmrtnik i tako osvojiti mitsku “Nagradu”.

Originalni film je propao prilikom dolaska u kina, ali je ostavio temelje za čak četiri užasno loša nastavka, tri impresivno jadne serije, dvije grozne video igre i jednu katastrofalnu igru na ploči.

Novi film bi, ako se studiju Lionsgate sve posloži, mogao pokrenuti franšizu s još nekoliko filmova.