Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuski duo

Legendarni Daft Punk razilazi se nakon skoro 30 godina

U javnosti su se uvijek pojavljivali lica skrivenog maskama te su rijetko govorili o privatnom životu

Francuski duo Daft Punk objavio je da se nakon gotovo 30 godina saradnje razilaze.

Tvorci nekih od najvećih dance i pop hitova razlaz su najavili videom pod nazivom Epilogue koji su objavili na svom Youtube kanalu, a koji je dio njihovog filma Electroma iz 2006.

Vijest o raspadu potvrdila je njihova publicistica Kathryn Fazier za Pitchfork, no nije otkrila koji je razlog za takvu odluku.

Daft Punk su Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo 1993. u Parizu, a bili su jedni od pionira house pokreta u Francuskoj.

Prvi album Homework iz 1997. postigao je komercijalni uspjeh, a na njemu su bili i njihovi hit singlovi Around the World i Da Funk.

Godine 2001. nakon albuma Discovery su se prvi put pojavili u kostimima robota koji su postali njihov zaštitni znak. Singlovi One More Time i Harder, Better, Faster, Stronger su im donijeli globalnu popularnost, a takav su status zadržali i nakon objave trećeg album Human After All.

Get Lucky, glavni singl s albuma Random Access Memory iz 2013. prodan je u milionima primjeraka širom svijeta te je osvojih pet Grammyja, uključujući i onaj za album godine.

U javnosti su se uvijek pojavljivali lica skrivenog maskama te su rijetko govorili o privatnom životu, stavljajući tako muziku na prvo mjesto.