Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neil young

Legendarni muzičar traži povlačenje svoje muzike sa Spotifyja zbog dezinformacija o vakcinama

Neil Young and Promise of the Real in concert
Neil Young and Promise of the Real in concert at Stavernfestivalen on 07. July 2016. Lineup: Neil Young (guitar / vocal) Lukas Nelson (guitar) Corey McCormick (bass) Micah Nelson (guitar) Anthony Logerfo (drums) Tato Melgar (percussion)

Ranije ovog mjeseca 270 američkih doktora, naučnika, zdravstvenih radnika i profesora napisalo je otvoreno pismo Spotifyu zbog podcasta The Joe Rogan Experience

Legendarni rock muzičar Neil Young ove je sedmice zatražio da se njegova muzika ukloni sa Spotifya nakon što je optužio streaming servis da potiče širenje lažnih informacija o cjepivima.

“To radim jer Spotify širi lažne informacije o cjepivima – što može dovesti do smrti onih koji povjeruju u te dezinformacije. Molim da odmah danas djelujete prema ovom zahtjevu”, napisao je Young u pismu svojoj diskografskoj kući i menadžerskom timu, prenosi Rolling Stone.

“Želim da Spotify odmah danas obavjestite da želim da svu moju muziku maknu sa svoje platforme. Mogu imati Joea Rogana ili Younga. Ne oboje”, nastavio je Young u pismu, pozivajući se na to da se na platformi nalazi i podcast The Joe Rogan Experience.

Ranije ovog mjeseca 270 američkih doktora, naučnika, zdravstvenih radnika i profesora napisalo je otvoreno pismo Spotifyu zbog podcasta The Joe Rogan Experience. U otvorenom pismu izrazili su zabrinutost zbog medicinskih dezinformacija o covidu-19 koje su izrečene u podcastu.

“Dopuštajući propagiranje lažnih i društveno štetnih tvrdnji, Spotify omogućuje medijima koji se nalaze na platformi da naruše povjerenje javnosti u naučna istraživanja i posiju sumnju u vjerodostojnost uputa temeljenih na podacima koje nude medicinski stručnjaci”, napisali su u otvorenom pismu.

Zdravstveni stručnjaci istaknuli su da Rogan ima golem utjecaj i ukazali na kontroverznu epizodu u kojoj je bio Robert Malone, virolog za kojeg su rekli da promiče dezinformacije o koronavirusu. Stručnjaci su kritizirali tvrdnje iznesene u epizodi vezane za pandemiju i to kako koronavirus utječe na ljude, posebno na mlađe pojedince.