Ljekar tvrdi: Michael Jackson je htio oženiti 11-godišnju glumicu

Michael-Jackson-by-Harry-Benson-1993-Inside-Neverland-HQ-michael-jackson-31087232-1993-1300

Ljekar Conrad Murray (63) koji je dvije godine proveo u zatvoru zbog ubistva Michaela Jacksona, u knjizi “This is it” iznio je prljave detalje iz života muzičara.

“Obožavao je djecu na bolestan način. Prvi izbor za vjenčanje bila mu je prijateljeva kći Harriet. Zaljubio se u nju kad je imala samo pet godina”, tvrdi Murray za britanski Mirror. Dodaje da je, kad je djevojčica imala 12 godina, Jakcson htio otputovati u London kako bi od njenog oca, Marka Lestera, s kojim se muzičar svojedobno družio, tražio njenu ruku.

emma watson334

Emma Watson: Glumila Hermionu u “Harry Potteru”

Nakon što ga je prijatelj s gnušanjem odbio, Michael je pronašao novu žrtvu. Bacio je oko na englesku glumicu Emmu Watson. Ona danas ima 26 godina, ali je u to vrijeme imala samo 11. Svidjela mu se još 1997. kada ju je prvi put vidio u blockbusteru “Harry Potter i kamen mudraca” u kojem je glumila Hermionu. “U njegovoj glavi to je bila ljubav”, izjavio je ljekar. Murrey je bio njegov lični ljekar tri godine, sve dok Michael Jackson nije preminuo u dobi od 50 godina nakon prevelike količine lijekova koje je uzeo, a koje mu je Murrey propisivao.

Iz zatvora je pušten nakon odslužene pola kazne. Na suđenju se branio da ga nije on ubio, nego je Jackson bio taj koji je naprosto uzeo preveliku količinu lijekova. U knjizi je naveo i to da je jednom prilikom, kada je Jackson odsjeo u hotelu “Gold Coast” u Las Vegasu, naručio da mu dovedu dvije djevojke kao eskort. Djevojke su, zapravo, imale šest i 10 godina, a Jackson je navodno tražio da budu vrlo mršave, da izgledaju egzotične, te da budu miješane rase. Usprkos šokantnim stvarima koje je iznio u knjizi, Murray nije htio pred novinarima utvrditi da je Jackson bio i opasnost za djecu u smislu da bi ih napastovao.