Manekenka pronađena mrtva, policija otkrila “misteriozni” uzrok smrti

ivana

18-godišnja manekenka pronađena je mrtva u misterioznim okolnostima u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije.

Ivana Smit pronađena je mrtva na balkonu šestog sprata zgrade u Kuala Lumpuru, a mediji pišu kako je vjerovatno pala s 20. sprata nakon zabave, prenosi Unilad. Lokalna policija tvrdi da nema “kriminalnih elemenata”, ali članovi porodice mlade manekenke insistiraju na istrazi.

Mlada djevojka radila je za Chanel te druge poznate brendove, a na dan smrti prošle sedmice navodno je bila na zabavi. Njezina porodica stigla je iz Holandije te zahtjeva punu istragu. Ivanin djed Fredrik Smit, koji živi u Penangu, rekao je kako ne može vjerovati da je pala s 20. sprata.

“Tamo je pronađena gola. Gdje su joj cipele i odjeća? Vjerujemo kako postoje kriminalni elementi u Ivaninoj smrti. Naravno da ne vjerujemo priči policije jer nam ne mogu dati ni fotografije ni izvještaj sa scene”, izjavio je Fredrik koji je kontaktirao holandsku ambasadu i Interpol.

Ivanin tata Marcel Smit rekao je kako joj je dečko poslao poruku i selfie oko 7:25, dok je navodno pala nekoliko sati kasnije.

“Nije pala, a nije ni skočila. Visoka je 181 cm, a pregrada je 120 cm. Kako je to moguće? Nije li čudno da je pala oko deset sati, a njezino tijelo je pronađeno tek pet sati kasnije?” rekao je insistirajući na tvrdnji da policija u Maleziji “samo želi što prije zaključiti slučaj”.

Komšije su navodno čule svađu, a prema izvještaju Ivani su u krvi pronađeni alkohol i ecstasy.

“To nisu droge na kojima se spava. Toliko je puno pitanja. Njezina odjeća je pronađena, no cipele i donji veš nisu. Policija ne gleda njezin mobitel, a ne želi ni reći kad su uzete droge. Želimo punu istragu”, rekao je njezin ujak Fred Agenjo.

Šef policije slučaj je opisao kao “iznenadnu smrt”, dodavši kako nema elemenata koji bi sugerirali krivične radnje. Ipak, apelirao je na svjedoke za dodatne informacije.

Ivana je u Maleziji živjela s djedom već 13 godina te je postala jedan od vodećih modela u zemlji, a osim toga bila je finalistica Top modela Belgije 2016. godine.