Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije je obrisala

Manekenka zbog jedne fotke ostala bez 100.000 pratilaca na Instagramu

cara

Prestanite razdvajati muzičare od njihove muzike jer, samo zato što neko zvuči kao anđeo, to ne znači da to i jest

Poznata britanska manekenka Cara Delevingne uplela se u jedan od trenutno najvećih šoubiz skandala.

Naime, Cara je objavila fotografiju repera R. Kellyja koji je osumnjičen za serijsko silovanje djece i žena. Na fotografiji se nalazi i Twitter objava pjevača Johna Legenda koji je izjavio da ga nije bilo strah pojaviti se u dokumentarcu koji je otkrio istinu o R. Kellyju jer vjeruje žrtvama i nije ga briga što će misliti jedan silovatelj djece.

Nakon što je pogledala dokumentarac Surviving R. Kelly, napisala je:

“Sinoć sam pogledala dokumentarac Surviving R. Kelly i šokirana sam i bijesna što to toliko dugo traje. Srcem i dušom sam sa svim žrtvama i njihovim porodica koje su pretrpjele njegovo emocionalno i fizičko zlostavljanje. Ovaj čovjek je predator kojeg moć hrani i po mom mišljenju je gori slučaj od Harveyja Weinsteina te se treba pozvati na odgovornost. Ne pokušavam ih usporediti već želim reći da je Harvey pod istragom, a R. Kelly nije. Možemo sami sebe okriviti za ovu situaciju. Ja sam znala za optužbe i nisam se trudila ni pokušati razumjeti ozbiljnost situacije. Nastavila sam slušati njegovu muziku. Prestanite razdvajati muzičare od njihove muzike jer, samo zato što neko zvuči kao anđeo, to ne znači da to i jest. Želim aplaudirati Johnu Legendu, Keke, Vinceu Staplesu, Chanceu The Rapperu, Jadi Pinkett Smith i Lady Gagi što su nastavili pričati o ovome. Nadam se da će više muzičara stati protiv ovog čudovišta.”

U samo 24 sata Cara je izgubila sto hiljada pratitelja, a brojka se nastavila povećavati.

Mnogi su joj u komentarima napisali da nije na njoj da progovara o neprovjerenim stvarima, a neki su, kako to obično biva, optužili Caru da ovime samo želi dobiti na popularnosti. Uprkos moru optužujućih komentara, manekenka nije obrisala fotografiju te je u jednom Instagram Storyju izjavila da tim ljudima očigledno nije bilo mjesto među njenim pratiteljima jer će se ona, dokle god je to moguće, boriti protiv ovakve strašne nepravde i tragedije.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

I finished the Surviving R Kelly documentary last night and I am so shocked and outraged at how long this has gone on. My heart goes out to all the victims of his emotional and physical abuse and their families. This man is a predator that feeds of power and in my opinion is far worse than Harvey Weinstein and needs to be held accountable. I am not trying to compare the two, my point is, Harvey is being investigated and R Kelly is not. We have ourselves to blame in this situation, I knew of the allegations but failed to try and understand the severity of the situation. I still continued to listen to his music. Stop separating art from the artist, just because he sings like an angel, doesn’t mean he is one. I still want to applaud @johnlegend @keke @vincestaples @chancetherapper @jadapinkettsmith @ladygaga for continuing the conversation. I really hope that more musicians stand up against this monster #MuteRKelly #MeToo #blackgirlslivesmatter

Objavu dijeli Cara Delevingne (@caradelevingne)