Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

elon musk

Milijarder promijenio ime tek rođenom sinu, sada se zove “X Æ A-Xii”

musk

Milijarder kaže kako je njegova partnerica imala ključnu ulogu u imenovanju djeteta

Kada su poduzetnik Elon Musk (48) i njegova djevojka Grimes (32) dijete nazvali X Æ A-12, izazvali su zgražanje javnosti. Par se sada odlučio na promjenu, a svi koji su pomislili da će novo ime bebe biti shvatljivije i lakše za izgovoriti, prevarili su se. Dijete će se odsad zvati X Æ A-Xii, i to zbog kalifornijskog zakona, piše Guardian.

Naime, u Kaliforniji se u imenima mogu koristiti samo slova engleske abecede, ne i brojevi, pa su “12” morali zamijeniti rimskom inačicom.

– Rimske brojke izgledaju bolje, da budem iskrena – napisala je kanadska pjevačica Grimes na društvenim mrežama.

I dalje nije poznato kako se izgovara ime Muskovog tek rođenog sina. Musk, inače osnivač kompanije Tesla i SpaceX, već ima petero djece, pet sinova. Milijarder kaže kako je njegova partnerica imala ključnu ulogu u imenovanju djeteta.

– Ona je, zapravo, osmislila ime. To joj uvijek ide od ruke – rekao je, dok je Grimes ranije objasnila kako je došla na ovu bizarnu ideju.

– X označava nepoznatu varijablu, Æ je vilenjačko pisanje AI, što simbolizira ljubav i umjetnu inteligenciju, A-12 je prošla verzija aviona SR-17, naše omiljene letjelice koja nema oružja ni odbrane, ali je jako brza. Odlična u borbi, ali bez nasilja. A-12 je ujedno i dio letjelica kodnog imena Archangel, što je moja omiljena pjesma – napisala je na Twitteru.