para na paru

Milijarderka Kylie Jenner prodala 51 posto firme za “siću”: Uzbuđena sam

kylie telefon

Procjenjuje se da mlada Kylie sada ima bogatstvo od vrtoglavih 1,6 milijardi dolara

Najmlađa milijarderka u istoriji, poduzetna Kylie Jenner (22), od danas je još 600 miliona dolara “teža”. Taj iznos isplatila joj je kompanija Coty Inc. za 51 posto udjela u njenoj kompaniji Kylie cosmetics.

– Uzbuđena sam zbog nove saradnje. Veselim se što ćemo zajedno raditi na tome da budemo još bolji – rekla je kratko mlada milijarderka, čija je procijenjena vrijednost bogatstva sad narasla na vrtoglavih 1,6 milijardi dolara.

Većinu tog iznosa zaradila je od već spomenute kozmetičke kompanije, dok su se za ostatak “pobrinuli” njena manekenska karijera, show “Keeping up with the Kardashians”, kao i njena “uticajnost” na društvenim mrežama na kojoj je prati oko 300 miliona ljudi. No, uprkos poslovnim uspjesima, u ljubavi joj ne ide.

Kaže da je se muškarci boje.

Nakon prekida s ocem svoje kćeri, reperom Travisom Scottom (28), Jenner se dobro zabavlja, a posljednji u nizu celebrityja s kojima ju povezuju je reper Drake (33).

Ona i reper na nedavnoj proslavi njegovog rođendana nisu se odvajali jedno od drugog. No, za javnost, tvrde da su samo prijatelji.