Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modela “Zombie Boya” pronašli mrtvog u stanu u 33. godini

Rick Genest

Rick Genest, model čije je cijelo tijelo prekriveno tetovažama, preminuo je u srijedu u 33. godini. Kanađanin poznatiji pod umjetničkim imenom “Zombie Boy” proslavio se 2011. u muzičkom spotu “Born This Way” Lady GaGe (32).

Rickovo tijelo pronašli su u njegovom stanu u Montrealu u Kanadi. Lady GaGa, s kojom se sprijateljio nakon saradnje, je shrvana. U objavi na Twitteru otkrila je da je kanadski model počinio samoubistvo.

– Moramo jače raditi na tome da se promiče mentalno zdravlje i pomogne ljudima koji imaju problema. Ako ste depresivni, nazovite člana porodice ili prijatelja još danas. Moramo čuvati jedni druge – rekla je shrvana glazbenica.

Rick je 7. avgusta trebao navršiti 33 godine. Svoju prvu tetovažu napravio je sa 16 godina, a do svoje 19. godine već mu je cijelo tijelo bilo prekriveno “tintom”. Kada je imao 15 godina, uklonjen mu je tumor mozga. Tada je pomislio da će umrijeti, a nakon toga se, kako je rekao, zaljubio u zombije i htio “postati jedan od njih”.

– Pretpostavljam da me bolest u mladosti potaknula da me privlači sve morbidno i sablasno. Tada sam shvatio da je život prekratak da ne ispunim svoje snove o tetovažama – rekao je.

✨ TING ✨

A post shared by Zombie Boy (@zombieboyofficial) on

S Lady GaGom se počeo družiti nakon što ga je na društvenoj mreži otkrio njezin stilist Nicola Formichetti i pozvao za saradnju. Nakon toga snimio je mnoge modne kampanje za poznate brendove, nosio revije na pariškoj sedmici mode i krasio naslovnice časopisa poput Voguea i GQ-a. Pojavio se i u brojnim serijama i filmovima, između ostalog i “47 Ronin” i “Nijemi svjedok”.

Nadimak “Zombie boy” dali su mu prijatelji, a zbog tetovaža nalazi se u i Guinnessovoj knjizi rekorda jer na tijelu ima istetovirano 176 insekata.