SHOWbuzz

Godine joj ne mogu ništa

Monica Belucci zablistala na crvenom tepihu festivala u Cannesu (FOTO)

18/05/2019

Festival, koji zauzima značajno mjesto u svjetskoj kinematografiji, završit će dodjelom nagrade "Zlatna palma", a za glavnu nagradu ovo godine u konkurenciji je 21 film

U okviru 72. filmskog festivala u Cannesu danas je prikazan film “Najbolje godine života” (The Best Years of a Life), autora Claudea Lelouch. Sa filmskom ekipom u Cannesu bila je i popularna glumica Monica Belucci, koja tumači jednu od uloga u filmu, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim Belucci, koja je izazvala veliku pažnju predstavnika medija, prije ceremonije na “photocallu” su bili i francuska glumica Marianne Denicourt, kao i režiser filma Claude Lelouch.

Ovogodišnji Kanski festival počeo je u utorak projekcijom filma “The Dead Don’t Die” (Mrtvi ne umiru) američkog autora Jima Jarmuscha.

Žirijem 72. izdanja Kanskog festivala predsjedava poznati meksički režiser Alejandro Gonzalez Inarritu, dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar za filmove “Povratnik” i “Birdman”. Ovogodišnji festival će trajati do 25. maja.

Festival, koji zauzima značajno mjesto u svjetskoj kinematografiji, završit će dodjelom nagrade “Zlatna palma”, a za glavnu nagradu ovo godine u konkurenciji je 21 film.

Za ovogodišnji festival akreditovano je više od 4.000 novinara iz 90 zemalja, a očekuje se da će festival tokom 12 dana posjetiti oko 200.000 osoba. Tokom festivala na snazi su visoke mjere sigurnosti, a za to je zaduženo 700 pripadnika snaga sigurnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.