SAD

Nakon pucnjave preminuo reper Trouble, imao je 34 godine

trouble facebook (1)

Pravi glas za svoj grad i inspiracija zajednici koju je ponosno predstavljao

Reper Trouble iz Atlante, kojem je pravo ime Mariel Semonte Orr, poznat po saradnji i s Drakeom, Migosom i The Weekndom, preminuo je u dobi od 34 godine, priopćila je njegova izdavačka kuća Def Jam.

Prema uredu šerifa okruga Rockdale, Orr je upucan u nedjelju oko 3:20 ujutro u apartmanskom kompleksu Lake St. James u Conyersu i preminuo nakon što je prevezen u lokalnu bolnicu. Iako dužnosnici kažu da nije bilo hapšenja, raspisan je nalog za hapšenja 33-godišnjeg Jamichaela Jonesa, potencijalnog osumnjičenika za ubistvo.

“Naše misli i molitve su s djecom, voljenima i obožavateljima Troublea. Pravi glas za svoj grad i inspiracija zajednici koju je ponosno predstavljao. RIP Scoob”, napisali su iz izdavačke kuće Def Jam na Instagramu. Reperi iz Atlante poput Guccija Manea i 2 Chainza odali su počast Troubleu na društvenim mrežama.

Producent Mike WiLL Made-It, koji je bio izvršni producent na Troubleovom debitantskom albumu Edgewood iz 2018., napisao je u Instagram Storyju: “Troubleova ličnost osvijetlila je sobu i razgovor s njim vas je učinio kreativnijim nego kada ste ušli. Njegov naglasak, dijalekt i karizma oduševili bi vas dok ste razgovarali s njim.”