Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasljednici Princea tužili bolnicu i lanac apoteka, oglasila se i bivša supruga

prince

Nasljednici američkog pjevača Princea tužili su bolnicu u Illinoisu i lanac apoteka Walgreen. Oni tvrde da su mogli spriječiti njegovu smrt 2016. da su postavili tačnu dijagnozu i liječili njegovo predoziranje nekoliko dana ranije, priopćeno je sa suda.

Prema tužbi, liječnik i bolnički apotekar nisu ispravno ispitali slučaj, niti osigurali da pop zvijezda dobije odgovarajuće savjete. Šest nasljednika optužuje i dva apotekara da su muzičaru nepropisno izdali lijek.

S druge strane, sada se javila i Princeova bivša supruga Mayte Garcia. Ona je reagirala na optužbe “posrnule” muzičarke Sinead O'Connor (51) koja je izjavila da je Prince zlostavljao žene i koristio teške droge. Kazala je kako nikad nije bio nasilan prema njoj te da nikada nije vidjela da je takav prema nekom drugom.

Isto tako, izrazila je sumnju u navodno “blizak odnos” između Princea i Sinead. Njene tvrdnje da je bivši suprug bio sklon eksperimentiranju s okultnim nazvala je “sranjima”.

Podsjetimo, Princea su pronašli mrtvog 21. aprila 2016. u njegovom domu. Službeni uzrok smrti je predoziranje fentanilom, koji je 50 puta snažniji od heroina.