SHOWbuzz

Robert Pattinson

Naučnici tvrde da je ovo najljepši muškarac na svijetu

04/02/2020

Pokazalo se da Pattinson ima rezultat koji je najbliži savršenom obliku, čak 92,15 posto

Njegove brojne obožavateljice su to već znale, ali sad je dokazala i nauka: Robert Pattinson proglašen je muškarcem s najljepšim licem na svijetu.

Britanski hirurg dr. Julian da Silva osmislio je način da se izračuna koliko je nečije lice savršeno na temelju omjera njegovih usana, brade, očiju i drugih karakteristika.

Pokazalo se da Pattinson ima rezultat koji je najbliži savršenom obliku, čak 92,15 posto.

Našao se među pet savršenih u gotovo svim kategorijama mjerenja jer je sve na njegovom licu klasičnog oblika. Jedina kategorija u kojoj je postigao nešto manji rezultat bio je oblik usana koje su kod njega nešto tanje i ravnije”, ispričao je De Silva.

Na drugom se mjestu našao glumac Henry Cavill, zvijezda serije Witcher, s 91,64 posto, a na trećem Bradley Cooper, koji je imao rezultat od 91,08 posto.

Slavni ljepotan Brad Pitt zauzeo je tek četvrto mjesto s rezultatom od 90,51 posto, a George Clooney se s 89,91 posto našao na petom mjestu.


Uslijedili su Hugh Jackman (89,64), David Beckham (88,96), Idris Elba (88,01), Kanye West (87,94) i Ryan Gosling (87,48).

De Silva se u svom istraživanju koristio formulom “Greek Golden Ratio of Beauty Phi”, poznatom kao zlatna sredina ili zlatni omjer, za koju se još od antičkih vremena vjeruje da čuva formulu savršenstva. Koristio ju je i Leonardo Da Vinci dok je crtao Vitruvijevog čovjeka, crtež koji prikazuje savršeno muško tijelo.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.