"People"

Nicolas Cage i Riko Shibata dobili prvo zajedničko dijete

New Project (2)

Njihovo prvo pojavljivanje u javnosti bilo je na početku 2020. godine, kad su fotografirani u New Orleansu tokom posjeta grobnici u obliku piramide koju je kupio 2009. godine

Nicolas Cage i njegova supruga Riko Shibata dobili su svoje prvo dijete, djevojčicu imena August Francesca Coppola Cage.

“Nicolas i Riko sretni su što mogu objaviti rođenje svoje kćeri. Majka i kći su dobro”, potvrdio je predstavnik para za magazin People.

Djevojčica je 28-godišnjoj umjetnici prvo dijete, a Cageu treće.

Glumac iz prethodnih veza ima sinove Kal-Ela (16) i Westona (31).

Nicolas je ranije rekao koje bi ime želio nadjenuti bebi. U intervjuu za GQ otkrio je da, ako dobije dječaka, odabrat će ime Akira Francesco, dok je djevojčicu planirao nazvati Lennon Augie. “Augie je bio nadimak mog oca. A moj ujak Francis Ford Coppola odlučio je promijeniti ime u Francesco”, rekao je tada.

Cage i Shibata upoznali su se u Japanu preko zajedničkih prijatelja dok je glumac ondje snimao Prisoners of the Ghostland. Vjenčali su se u Las Vegasu 16. februara prošle godine. Holivudskoj zvijezdi to je peti brak.

Njihovo prvo pojavljivanje u javnosti bilo je na početku 2020. godine, kad su fotografirani u New Orleansu tokom posjeta grobnici u obliku piramide koju je kupio 2009. godine.