Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova Playboyova zečica nekada je bila – muško (FOTO 18+)

ines

– Golotinja mi mnogo znači jer sam puno prošla kako bih bila ovdje gdje sam danas. Svojevrsno je spasenje moći reći istinu o sebi i ne bojati se. Naučila sam da je važnije da volim samu sebe, nego da me prihvaćaju ili odobravaju stranci, rekla je Parižanka Ines Rau (26), inače sjevernoafričkog porijekla. Ima i podršku svog dugogodišnjeg partnera.

– Beskrajno hvala “New York Timesu” na ljubavi i podršci. Ponosna sam što stvaram istoriju i pomičem granice. Velika zahvala i porodici Hefner što su me pozvali. Biti playboyeva zečica je kao dobiti najveći buket ruža, počašćena sam i zahvalna – rekla je Rau koja živi na relaciji New York – Los Angeles i već gotovo pet godina snima editorijale i nosi revije.

Dok LGBT zajednica hvali potez magazina i njihovu hrabrost, iz uredništva Playboya priznaju kako mnogi šalju bijesna pisma.

Don't tell anyone where the The Beach is.

Objavu dijeli INES RAU (@supa_ines)

– Odrastao sam na vašim zečicama i ne želim ovo gledati. Otkazujem pretplatu, napisao je jedan bivši čitatelj, dok Rau i Playboy trde kako su “na pravoj strani istorije”.

Međutim, Rau nije prva transseksualna osoba na naslovnici utjecajnog magazina. To je 1991. godine bila Caroline “Tula” Cossey (63), manekenka i glumica koja je 1981. u filmu “Samo za tvoje oči” bila Bondova djevojka. Tabloid News of the World “razotkrio” ju je člankom naslova “Bondova djevojka zapravo je muško”.

Cossey je nakon toga postala žestoka aktivistkinja za prava transseksualaca, a kada je prohodala s italijanskim grofom Glaucom Lasinijem on ju je motivirao i da se počne boriti za pravo na brak.

– Nakon svega toga došla sam u Hefnerovu vilu i pogledala Hugha u oči. Znala sam da je pročitao moju priču i razumije me. Nakon toga sam osvanula na naslovnici Playboya i u golemom editorijalu. Na naslovnici je ispod moje fotografije pisalo ‘biste li vi spavali s ovom ženom?’. Zahvalna sam mu do danas – kaže Cossey.

Obožavatelji magazina i aktivisti za prava transseksualaca presretni su izborom Ines Rau no kažu kako se ne smije zaboraviti pionirku Caroline Cossey.