Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi dokazi u slučaju ubistva srbijanske pjevačice FOTO

jelena

Centar za forenzička istraživanja (CIF) iz Novog Sada prilikom rekonstrukcije ubistva srbijanske folk pjevačice Jelene Krsmanović došao je do novog šokantnog zaključka – pjevačica je ubijena dan ranije!?

Kako za „Blic” priča Nenad Šipka, direktor CFI, nadležnim organima dostavljeno je sedam predloga za istražne radnje na osnovu njihove djelimične rekonstrukcije ubistva.

Kako navodi, najmanje jedan od njih je usvojen i analiziran, a tu je i još detalja koje ukazuju na mogućnost da je Jelenino tijelo bačeno u kanal u noći između petka i subote (prvi na drugi april), a ne između subote na nedjelju, kako se sve vrijeme tvrdilo, što baca dodatnu sumnju na supruga Zorana.

Među njima se posebno izdvaja to što je Jelena posljednji put viđena (pod tim se ne podrazumevaju članovi porodice Marjanović) u petak, 1. aprila, oko 17.30 sati.

Inače, ovaj privatni istraživački centar iz Novog Sada angažovala je porodica Krsmanović jer istraga traje predugo. Taj centar radi i na slučaju ubijenih srbijanskih gardista na Topčideru.

– Mi smo izašli na teren, na nasip gdje je Jelena nestala, 9. aprila, godinu i sedam dana od njenog ubistva. Tada smo izvršili lasersko ispitivanje, te smo zaključili da nema nikakve varijante da je ona ubijena na nasipu. Mi smo počeli našu istragu od izjave Zorana Marjanovića, koju je dao pred policijom, a gdje je rekao da su trčali na nasipu. Krenuli smo od toga i samim gledanjem nasipa, isključili smo mogućnost da je ona tamo ubijena – navodi Šipka.

Potraga za Jelenom trajala je nekoliko sati, nasip je pročešljan nekoliko puta, međutim tijelo je pronađeno tek sutradan oko 13 sati.

– Zahvaljujući advokatskoj kancelariji Savić, mi smo dobili informaciju da je Jelenino tijelo bilo skroz pokriveno vodom, što znači da ukoliko je tijelo u vodi bilo duže od sat vremena, najvjerovatnije je da ga pas ne bi ni osjetio – navodi on.

FOTO blic.rs

Ukoliko je Jelenino tijelo bačeno dan ranije u kanal pored nasipa, nameće se pitanje: Ko je onda pričao u subotu sa Jeleninom pokojnom majkom?

Prvobitna verzija Jeleninog ubistva, a koje se i dan-danas drži njen suprug Zoran Marjanović, koji je glavni osumnjičeni za njeno ubistvo i trenutno je u pritvoru, jeste da je Jelena nestala 2. aprila 2016, kada se razdvojila od njega i njihove kćerke da bi trčala. Njeno tijelo pronađeno je dan kasnije u kanalu kod nasipa.

Inače, Zoran Marjanović unajmio je tim od pet advokata koji će ga zastupati u postupku koji se vodi protiv njega.

U tužilaštvu i MUP-u smo nisu komentirali sumnje i zaključke do kojih je došao CIF.