Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši predsjednik SAD-a

Obama objavio listu omiljenih filmova iz 2023. godine: Jedan megahit je izostavio

barack obama
Foto: Instagram/ barackobama

Otkad je prestao obnašati funkciju predsjednika, Obama je producirao nekoliko filmova pod etiketom Higher Ground

Tradicija Baracka Obame, bivšeg predsjednika SAD-a koji se bacio na filmsku produkciju, postala je objavljivanje liste omiljenih filmova iz godine na izmaku. Tako je predstavio 13 filmova iz 2023. koji su mu se posebno svidjeli, ali jedan detalj zasmetao je brojnim filmskim entuzijastima širom svijeta.

Na listi se, naime, nije našao megahit Barbie. Čini se da je Obama tim potezom javno odabrao stranu u takozvanom Barbenheimer ratu. Riječ je, naravno, o borbi za gledanost između dva najveća filmska hita godine – Barbie Grete Gerwig i Nolanovog Oppenheimera.

Na njegovoj su se listi našli filmovi Leave the World Behind, Rustin, American Symphony, The Holdovers, Blackberry, American Fiction, Anatomy of a Fall, Monster, Past Lives, Air, Polite Society i A Thousand And One.

Podsjetimo, otkad je prestao obnašati funkciju predsjednika, Obama je producirao nekoliko filmova pod etiketom Higher Ground. Neki od najvećih hitova s njegovim potpisom su Netflixova drama Fatherhood s Kevinom Hartom i Worth s Michaelom Keatonom u glavnoj ulozi.