Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gađao me telefonom

Objavljen video u kojem Deppova bivša advokatima objašnjava kako ju je tukao

heard (1)

Sve čega se sjećam jesu psovke koje je sasuo mojoj prijateljici Io Tillett Wright dodajući kako me sada može imati

Snimak potresnog svjedočenja američke glumice Amber Heard tokom kojeg je iznosila detalje svog mučnog odnosa s Johnnyjem Deppom osvanuo je u nedjelju u Daily Mailu.

U fokusu Heardinog svjedočenja bio je posljednji fizički obračun između nje i Deppa u maju 2016. godine. Upravo nakon tog incidenta odlučila je razvesti se od njega.

Njeno svjedočenje datira iz avgusta iste godine kada se u društvu svog i Deppovog advokata prisjetila mučnih detalja tog incidenta u sklopu brakorazvodne parnice. U videu objašnjava da ju je Depp vukao za kosu i pogodio telefonom u lice. Kaže kako je na telefonskoj vezi bila prijateljica koja je i alarmirala hitne službe.

Kad je stigla policija, Heard je odbila dati izjavu jer, kaže, nije željela da incident dođe u medije.

“Sve čega se sjećam jesu psovke koje je sasuo mojoj prijateljici Io Tillett Wright dodajući kako me sada može imati. Zatim je zamahnuo mobitelom i bacio ga što je jače mogao u moje lice. Rekla sam: Pogodio si me. John, pogodio si me. Dušo, pogodio si me u oko”, pričala je vidno potresena glumica.

“Počela sam plakati i on mi je prišao… Zgrabio me za glavu, rukom primio moju kosu i rekao: Pogodio sam te u oko, ha? Daj da vidim gdje sam te pogodio. Šta ako te povučem za kosu? Teško je to opisati, ali tada kao da me povlačio s jedne strane na drugu držeći me za kosu”, govorila je i gestikulirala Heard.

Depp je, kako tvrdi Heard, nastavio ludovati i vikati pa njoj nije bilo druge nego iz sveg glasa tražiti pomoć nadajući se da je njena prijateljica još uvijek na liniji te da će zvati policiju.

Nekoliko trenutaka poslije u stan u kojem se odvijala drama ušla je prijateljica Rocky, koja je imala svoj ključ, a nakon nje i jedan od Deppovih tjelohranitelja nakon čega je glumac napokon prestao maltretirati suprugu.

Heard je potom otišla u susjedni stan kod prijatelja i nazvala advokata kako bi zatražila savjet što joj je činiti.

Inače, Depp tuži svoju bivšu suprugu za 50 miliona dolara, tvrdeći da ga je klevetala pisanjem o zlostavljanju, a ova snimka je tek jedan od brojnih dokumenata podnesenih u tom slučaju.