Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holivudska zvijezda

Odbačena Deppova tužba za klevetu protiv Suna

johnny_depp

Sudija Nicol presudio je da su optužbe iznesene u listu “u osnovi istinite” i zbog toga je “odbačena” Deppova tužba za klevetu

Holivudska zvijezda Johnny Depp u ponedjeljak je izgubio tužbu za klevetu protiv britanskog tabloida Suna koji je objavio da je “zlostavljao suprugu” nakon što je sudija londonskog Visokog suda presudio da je više puta napao svoju bivšu partnericu te je doveo do toga da strahuje za vlastiti život.

U presudi koja bi mogla ozbiljno naštetiti Deppovoj reputaciji i karijeri, sudija Andrew Nicol rekao je da prihvaća tvrdnje bivše supruge glumca, glumice Amber Heard koja ga je optužila za zlostavljanje u burnoj petogodišnjoj vezi.

“Otkrio sam da je većina navodnih napada gospodina Deppa na gospođu Heard dokazana prema građanskim standardima”, rekao je Nicol. “Podnositelj nije uspio u svojoj tužbi za klevetu”, dodao je sudija.

Deppovi advokati nazvali su presudu “perverznom i zbunjujućom” i poručili da bi bilo smiješno ne uložiti žalbu.

Depp (57), zvijezda filmova “Pirati s Kariba” i “Edward Škaroruki”, tužio je tvrtku News UK, izdavača Suna i novinara tog lista Dana Woottona zbog članka iz 2018. u kojemu se navodi da je Depp bio nasilan prema Heard (34).

Sudija Nicol presudio je da su optužbe iznesene u listu “u osnovi istinite” i zbog toga je “odbačena” Deppova tužba za klevetu, prenosi Hina.