SHOWbuzz

ima osam epizoda

“Odmetnici rođeni u SAD”: Nesvakidašnji podcast kojeg vode Obama i Springsteen

23/02/2021

Podcast pod nazivom "Renegades: Born in the USA" (u slobodnom prevodu - Odmetnici rođeni u SAD) ima osam epizoda, a u centru pažnje su razgovori Obame i Springsteena koji su se do sada pojavljali kao gosti u nekom podcastu, a ne kao voditelji

Audio platforma Spotify počela je da prenosi podcast čiji su voditelji bivši američki predsjednik Barack Obama i muzičar Bruce Springsteen.

Podcast pod nazivom “Renegades: Born in the USA” (u slobodnom prevodu – Odmetnici rođeni u SAD) ima osam epizoda, a u centru pažnje su razgovori Obame i Springsteena koji su se do sada pojavljali kao gosti u nekom podcastu, a ne kao voditelji.

“Čini se da Bruce i ja nemamo puno zajedničkog. On je bijelac iz malog grada New Jerseya, a ja sam crnac, melez, rođen na Havajima. On je ikona rock'n'rolla, a ja nisam…. baš tako kul”, rekao je Obama u prvom podcastu.

Obama i Springseen su se prvi put sreli 2008. tokom predsjedničke kampanje i kasnije postali prijatelji.

Nedavno su se ponovo našli u New Jerseyu gdje su snimili emisiju u kojoj govore o stanju u SAD i mogućim načinima ponovnog ujedinjenja nacije.

“Tokom razgovora otkrili smo da i dalje dijelimo vjeru u američki ideal”, rekao je Obama i dodao da to nije kao neki vid nostalgije već “reper za naporan rad koji predstoji”.

Obama je rekao da su kroz dijalog, čiji je dio snimljen, “pronašli neke odgovore, naučili nešto, nasmijali se i popili nekoliko pića”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.