Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daily Mail

Otac Meghan Markle doživio moždani udar

markle (1)

Markle je moždani udar doživio samo nekoliko dana prije nego što je planirao otputovati u London povodom proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete II., gdje se namjeravao sastati s porodicom

Thomas Markle, otac vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle, doživio je teški moždani udar, javlja Daily Mail.

77-godišnjak je fotografisan kako ga ukrcavaju u kola hitne pomoći u Meksiku, od kuda je navodno prebačen na liječenje u SAD.

Markle je moždani udar doživio samo nekoliko dana prije nego što je planirao otputovati u London povodom proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete II., gdje se namjeravao sastati s porodicom.

“Shrvan sam što moram izvijestiti o ovome samo sedam dana prije nego što bi mi se Thomas pridružio u Londonu kako bi proslavio kraljičinih 70 godina na prijestolju za TV specijal u mojoj emisiji GB News, ispunjavajući svoju davnu želju da posjeti dvorac Windsor”, objavio je britanski novinar Dan Wooton.

“No okrutnim preokretom sudbine sada neće moći krenuti na put dok se oporavlja u bolnici, baš kao što je propustio vjenčanje svoje kćeri s vojvodom od Sussexa nakon što je pretrpio srčani udar. Od jutros znam da je imao moždani udar i dogovorio sam se s Thomasom i njegovom izbezumljenom kćeri Samanthom da ne izvještavam o toj vijesti dok se on podvrgava daljnjim testovima kako bi se utvrdila težina moždanog udara.”

Imao je problema s krvnim pritiskom

Markle nakon moždanog udara ne može govoriti i još će neko vrijeme biti zadržan na liječenju. Ranije je imao problema i s krvnim tlakom.

Podsjetimo, Thomas Markle nije prisustvovao vjenčanju nakon što se otkrilo da je pristao na inscenirane paparazzi fotografije. Kao ispriku naveo je nadolazeću operaciju srca. Meghan je prekinula kontakt s njim ubrzo nakon vjenčanja, a on je u medijima kasnije često kritizirao njeno ponašanje i odluke.