SHOWbuzz

Otkriven uzrok smrti pjevačice Cranberriesa

06/09/2018

Pjevačica Dolores O’ Riordan preminula je od utapanja u kadi koje je uzrokovao alkohol, pokazala je istraga u Londonu, piše Independent.

Bivšu članicu benda Cranberries pronašli su mrtvu 15. januara u sobi hotela “London Hilton on Park Lane” gdje je bila zbog snimanja pjesama u studiju. Imala je 47 godina.

Londonska metropolitanska policija tvrdila je kako Doloresina smrt nije sumnjiva, a sud je naredio brojne testove. Njezina porodica u Irskoj je shrvana, kao i fanovi, pogotovi oni u njezinom rodnom gradu Limericku.

– Dolores je bila užasno depresivna sedmicama prije smrti. Patila je i od bolova u leđima zbog čega je otkazala većinu nastupa prošle godine – rekli su njezini bliski prijatelji. Dodaju kako je u londonskom studiju snimala nove muzičke materijale, a nastupala je s američkim bendom D.A.R.K.

S muzičarem iz tog benda, Oleom Koretskyjem, bila je u kraćoj vezi, a par je zajedno u New Yorku dočekao prošlu Novu godinu. To im je ujedno i posljednja fotografija na kojoj su zajedno.

– Najbolji je doček u pidžami, uz dostavu hrane i televizor – rekao je tada muzičar. Rock zvijezda je prošle godine rekla da pati od poremećaja mentalnog zdravlja, što je 2013. kulminiralo njezinim pokušajem samoubistva. Bipolarni poremećaj su joj liječnici dijagnosticirali 2015., a borila se i s poremećajima u prehrani, alkoholizmom, a navodno je i kao djevojčica bila seksualno zlostavljana.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.