Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SFF i kino Meeting Point

Otvorene prijave za članove žirija za odabir najboljeg evropskog filma za mlade

efa ziri.jpg

Zajedno sa svojim vršnjacima iz više od 40 zemalja Evrope, mladi iz BiH će gledati nominovane filmove, dati svoj glas i odlučiti o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije.

Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point pozivaju mlade filmofile u dobi od 12 do 14 godina da se prijave i postanu član/ica žirija za izbor najboljeg filma za mlade u organizaciji Evropske filmske akademije. Po prvi put poziv je otvoren za mlade iz cijele BiH.

Mladi članovi žirija iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa vršnjacima iz brojnih evropskih gradova, glasaće za jedan od tri filma koje je nominovala Evropska filmska akademija. Članovi žirija iz Sarajeva nominovane filmove će 13. novembra gledati i glasati u kinu Meeting Point u Sarajevu, dok će članovi žirija iz drugih bh. gradova u ovoj uzbudljivoj filmskoj avanturi učestvovati online putem.

Želja je ovim projektom omogućiti mladima da kvalitetno ispune vrijeme te da kroz zajedničke aktivnosti projekta razvijaju osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma. Kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj za sve, osnovni je cilj ovog projekta.

Zajedno sa svojim vršnjacima iz više od 40 zemalja Evrope, mladi iz BiH će gledati nominovane filmove, dati svoj glas i odlučiti o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije.

Broj članova žirija je ograničen, a prijave su otvorene do 30. oktobra.

Oni koji se žele prijaviti da budu članovi žirija u BiH, potrebno je da do 30. oktobra na mail yaa@sff.ba pošalju svoje podatke, kao i kratko pismo s odgovorom na pitanje Zašto želite biti član/ica žirija za Nagradu mlade publike Evropske filmske akademije.

Kako postati član/ica žirija u Sarajevu?

Ukoliko se nalazite u Sarajevu, imate između 12 i 14 godina i želite 13. novembra u kinu Meeting Point odlučivati o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije, pošaljite sljedeće podatke na mail yaa@sff.ba: ime i prezime; datum rođenja; e-mail adresu; grad i državu prebivališta te kratko pismo kojim se predstavljate i opisujete zašto želite biti član/ica ovog žirija. Rok za prijave je do 30. oktobra. Broj mjesta je ograničen!

Kako postati član/ica žirija u ostalim bh. gradovima?

Ukoliko se nalazite u BiH, imate između 12 i 14 godina i želite online odlučivati o dobitniku Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije, pošaljite sljedeće podatke na mail yaa@sff.ba: ime i prezime; datum rođenja; e-mail adresu; grad i državu prebivališta te kratko pismo kojim se predstavljate i opisujete zašto želite biti član/ica ovog žirija. Uslovi za prijavu je da ste državljanin/državljanka BiH te da ćete online program pratiti na teritoriji Bosne i Hercegovine. Rok za prijave je do 30. oktobra. Broj mjesta je ograničen!

Partneri Evropske filmske akademije u Bosni i Hercegovini su Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point.