Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovako danas izgledaju Helga i Herr Flick iz serije “Allo Allo”

helga flick

Jedna od najpopularnijih britanskih humorističkih serija iz 80-ih i s početka 90-ih zasigurno je bila serija “Allo, Allo!”.

Ova serija koja je ismijavala Drugi svjetski rat bila je omiljena i gledaocima u BiH pa se reprize ove serije uvijek dočekuju s oduševljenjem. Serija je snimana od deset godina od 1982. do 1992. godine, a među likovima koji su nasmijavali gledatelje bili su i Helga Geerhart i Herr Flicka.

Helgu, koju je odlično utjelovila Kim Hartman, bila je poznata po tome što se voljela razodijevati i pokazivati svoje seksi donje rublje, a najčešće je to radila kako bi zavela Herr Flicka, koji je bio poznat po specifičnom hodu i tome što je u svakoj rečenici koristio pridjev gestapovski.

Prošlo je 38 godina od prikazivanja serije zbog koje je Kim Hartman stekla status seks simbola, a zadnjih nekoliko godine 66-godišnja Kim se više ne bavi glumom, ali rado se sjeća perioda u kojem je glumila Helgu.

– Helga je bila ambiciozna i htjela je biti Hitlerova djevojka, ili čak špijunka u stilu Mata Hari. No, kao i svi Nijemci u seriji ona nije bila sposobna za takvo nešto. I Helga i ja voljele smo glumiti seks simbol. Bilo je zabavno i oslobađajuće – rekla je jednom Kim.

Richard Gibson, Kim Hartman, Vicki Michelle, Guy Siner

Zajedno s Richardom Gibsonom koji je glumio Herr Flicka godinama je u pozorištima širom Evrope izvodili skečeve i na pozornici pričali o svojim karijerama. Kim je u braku s glumcem Johanom Nolanom s kojim ima sina Toma i kći Mirandu. Na Kim i Richarda nedavno je naletio glumac John Challis i ovjekovječio je taj trenutak.