Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PJ Proby

Pjevač priznao: Nisam bio ni s kim 22 godine, jer želim samo 12-godišnjakinje

PJ Proby

Prva djevojka s kojom je stao pred oltar bila je tada 16-godišnja Marianne Adams

PJ Proby šezdesetih godina prošlog stoljeća stekao je popularnost kao pop muzičar, no bizarne i jezive priče iz njegovog privatnog života obilježile su mu karijeru. 80-godišnjak punog imena James Marcus Smith, koji se proslavio hitovima “Hold Me”, “Somewhere” i “I Will”, u Velikoj Britaniji održava oproštajnu turneju, a u nedavnom intervjuu za Daily Mirror je priznao kako ga privlače maloljetnice te kako zbog toga više ne planira imati ozbiljnije ljubavne odnose.

– Ne planiram se više ženiti, jer ne smijem biti s curama od 12, 13 i 14 godina. To je i razlog zašto posljednje 22 godine nije imao vezu, ali i zašto ne koristim online servise za upoznavanje ljudi – rekao je PJ te svojim riječima zgrozio i šokirao fanove.

– Sviđaju mi se mlade cure koje tako lijepo izgledaju, ali i to nosi svoj teret. Posljednja žena u mom životu bila je maloljetna, a nju sam upoznao 1997. godine. Mislim da je to bilo to, jer su takve veze ilegalne – istaknuo je muzičar te dodao da nikada nije samo izlazio s maloljetnicama nego ih je radije ženio.

Tako se kroz život ženio tri puta, a nijedan od njegovih brakova nije trajao duže od tri godine. Također, samo jedna od njegovih bivših supruga je prilikom stupanja u brak bila punoljetna.

Prva djevojka s kojom je stao pred oltar bila je tada 16-godišnja Marianne Adams, a nakon što su se razveli, oženio je Judy Howard, kojoj je tada bilo tek 16 godina. Posljednja odabranica s kojom se okušao u bračnim vodama bila je Dulcie Taylor, koja se za PJ-a udala s 21 godinom.

Kako bi opravdao svoje preferencije, pjevač je pokušao objasniti zbog čega je toliko zaluđen mladim djevojkama.

– Odrastao sam u Teksasu, gdje se većina djevojka uda do 12. godine – objasnio je.

Iako ga privlače maloljetnice, pjevač je neko vrijeme ljubio 45-godišnju historičarku i voditeljicu Lucy Worsley, ali, kako kaže, samo zato što je izgledala kao da je znatno mlađa.

Uz šokantnu istinu o tome da voli mlade djevojke, pjevač je javnost iznenadio i priznanjem da je devedesetih godina imao problema s alkoholom zbog čega je pio i do pet boca viskija na dan. Nakon toga, preživio je i srčani udar koji je ostavio vrlo teške posljedice. Naime, nakon njega ponovo je morao učiti hodati i govoriti pa je njegova karijera pala u drugi plan. Naposljetku, priznao je kako ne vjeruje da će živjeti još dugo te da je zahvalan što je uspio dogurati do 80.