Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jane Marczewski

Pjevačica koja je ganula svijet audicijom: Povlačim se, borba s rakom se pogoršala

jane

Utučena sam, ali još uvijek imam snove, poručila je pjevačica

Pjevačica Jane Marczewski (30), umjetničkog imena Nightbirde, koja je dirnula žiri i gledatelje showa America's Got Talent kada je u junu ove godine na pozornici izvela svoju originalnu pjesmu It's OK i ispričala o svojoj borbi s rakom, najavila je na svom Instagram profilu da se zbog pogoršanja bolesti povlači iz takmičenja.

“Dijeliti svoje srce sa svijetom bila mi je čast i ostvarenje sna. Kakvo čudo da se bol kroz koju sam prošla pretvorila u ljepotu koja tjera ljude širom svijeta da širom otvore oči”, započela je.

“Od audicije zdravlje mi se pogoršalo i borba s rakom zahtijeva svu moju energiju i pažnju. Žao mi je što moram objaviti da neću moći nastaviti biti dio ove sezone AGT-a. Život ne daje uvijek predah onima koji to zaslužuju, ali to smo već znali.”

“Hvala vam na vašoj podršci, znači mi cijeli svijet. Ostanite sa mnom, uskoro će mi biti bolje. Planiram svoju budućnost, a ne svoju ostavštinu. Utučena sam, ali još uvijek imam snove”, zaključila je.

Liječnici su joj rekli kako ima samo dva posto šanse da preživi, ali Jane je optimistična.

“Važno je da svi znaju kako sam toliko više od loših stvari koje mi se događaju. Dva posto nije nula. Dva posto je nešto”, rekla je Jane.