FinanceBuzz

Plaćaju 1.300 dolara za gledanje 13 horor filmova

horor unsplash (1)

Pomoći ćete nam da otkrijemo utječe li budžet filma na to koliko može izazvati užas nošenjem Fitbita za praćenje otkucaja srca dok prolazite kroz popis od 13 filmova

Jedna kompanija platit će pojedincu 1.300 USD za gledanje 13 zastrašujućih filmova u oktobru, u pokušaju da ustanovi utječe li veličina budžeta filma na njegovu učinkovitost.

FinanceBuzz želi zaposliti analitičara za otkucaje srca. Ta će osoba gledati 13 najstrašnijih filmova ikad snimljenih, a pritom će pratiti broj otkucaja srca pomoću Fitbita, objavila je kompanija u priopćenju za javnost, prenosi CNN.

“U čast nadolazeće sablasne sezone, mi u FinanceBuzzu umiremo od želje da saznamo isporučuju li visokobudžetni horor filmovi jače strahove od onih s niskim budžetom”, navodi se u priopćenju.

“Pomoći ćete nam da otkrijemo utječe li budžet filma na to koliko može izazvati užas nošenjem Fitbita za praćenje otkucaja srca dok prolazite kroz popis od 13 filmova.”

Odabrani sudionik od 9. do 18. oktobra mora pogledati sljedeće filmove: Saw, Amityville Horror, A Quiet Place, A Quiet Place 2. dio, Candyman, Insidious, The Blair Witch Project, Sinister, Get Out, The Purge, Halloween (2018), Paranormal Activity i Annabelle.

FinanceBuzz će novom analitičaru dostaviti Fitbit tracker zajedno s 1300 USD i poklon karticom od 50 USD za pokrivanje troškova najma fright festa.

Za prijavu zainteresirani moraju ispuniti obrazac i reći kompaniji zašto su najbolja osoba za posao.

Prijave su do 26. septembra, a FinanceBuzz će pobjednika odabrati do 1. oktobra.