Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buckinghamska palača

Počeli trudovi, stiže osmo praunuče kraljice Elizabethe II

meghan

Sve oko poroda, baš kako je i najavljeno, ostat će obavijeno velom tajne, a Buckinghamska palača sve informacije davati će na kapaljku

S Ostrva danas stiže vijest – Meghan Markle u trudovima je i uskoro bi trebala roditi prvo dijete, koje čeka s princom Harryjem.

Kako donose britanski mediji, a uz potvrdu Buckinghamske palače, Meghan Markle uskoro bi po prvi puta trebala postati majka. Sati nju i njenog supruga, princa Harryja, dijeli od trenutka kada će po prvi puta u ruke primiti svoje dijete.

Sve oko poroda, baš kako je i najavljeno, ostat će obavijeno velom tajne, a Buckinghamska palača sve informacije davati će na kapaljku.

Nije poznato hoće li se porod na kraju odviti u njihovom domu u Frogmore Cottageu, kako je bila i želja Meghan Markle, ili u bolnici, gdje bi sve bilo pod nadzorom tima ljekara. Inače, Meghan Markle trudnoću je prenijela za sedmicu dana, a zbog toga je i princ Harry otkazao svoj službeni put u Amsterdam ove sedmice.

Beba koju očekujemo bit će osomo unuče kraljice Elizabethe II, a sedmo u liniji nasljedstva kraljevskog trona.

Uz Meghan Markle tokom poroda, osim stručne pomoći, biti će i njena majka Doria Ragland, koja je još prošlog mjeseca stigla u Veliku Britaniju kako bi bila uz svoju kćer i jedinicu i budućeg unuka ili unuku.