Popularni glumac se utopio, svi su mislili da je to dio scenarija

domingos-montagner

Popularni brazilski glumac Domingos Montagner (54), utopio se u četvrtak u rijeci Sao Francisco na mjestu snimanja sapunice u kojoj junak kojeg tumači umalo pogine u toj rijeci, saopćila je grupa Globo.

Domingos Montagner, veoma popularan u Brazilu, glumio je u seriji “Velho Chico” koja se prikazivala na jednoj od Globovih mreža, a njena se radnja događa na tom području na sjeveroistoku zemlje kuda protiče rijeka Sao Francisco.

Nakon snimanja i ručka glumac je odlučio okupati se s partnericom u seriji, Camilom Pitangom, ali ih je iznenadila jaka riječna struja. Glumica se uspjela popeti na kamen, ali nije mogla pomoći Domingosu Montagneru koji se utopio. Iako je dozivala u pomoć, niko nije reagirao jer su mislili da je utapanje dio scenarija.

Nekoliko sati poslije, spasioci su pronašli njegovo tijelo na dubini od 30 metara, zaglavljeno među stijenama, piše časopis OGlobo.

Sapunica govori o borbi za vlast dviju zemljoposjedničkih porodica u 1970-ima. Domingos Montagner je glumio Santa koji u jednoj epizodi nestaje u toj istoj rijeci. No, u seriji ga na kraju spašava indijansko pleme.

Pogibija glumca, oženjenog i oca troje djece, potresla je Brazil gdje sapunice svakodnevno prate milioni gledatelja.