Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sonja Savić

Posvećena joj je pjesma koju svi znaju, ali nije prežalila ljubavnu tragediju

sonja_savic_srbijadanas

Beskompromisna, svoja i buntovna kreirala je uloge dajući im uvijek prepoznatljiv lični pečat

Jugoslovenska i srpska glumica Sonja Savić ostala je poznata i priznata po svojoj briljantnoj filmskoj karijeri, a za to je bila često nagrađivana na najprestižnijim filmskim manifestacijama.

Beskompromisna, svoja i buntovna kreirala je uloge dajući im uvijek prepoznatljiv lični pečat. I danas, punih 11 godina od njene smrti, prema mišljenjima mnogih, takav talenat se više neće pojaviti na našim prostorima.

Međutim, kako je imala velikog uspjeha u profesiji za koju je bila predodređena, njen ljubavni život pratile su velike tragedije, piše Pulsonline.rs.

Poznatu po odbacivanju tabua, od početka ju je pratila reputacija čudne i neprilagođene, a ostala je upamćena njena rečenica: “Ja sam bila sretna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesretni kao ja”.

Bila je dio perioda koji je obilježila neka nova vrsta muzike poznatija kao “crni talas” pa ne čudi što se u to vrijeme zabavljala sa Giletom iz “Električnog orgazma” koji joj je i posvetio pjesmu “Debela devojka” jer je tada uvijek bila nezadovoljna svojom kilažom.

Imala je jednu veliku ljubav koja je obilježila njen život ali se završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Nažalost, te planove omela je njegova prerana smrt 1990. godine jer se utopio.

“Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovjekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom”, izjavila je tada Sonja.

Sonja je život završila sama, razočarana, sa sve manje volje i vjerovanja u nove projekte, a naročito u novu kulturu kojoj nikako nije htjela da se prilagodi. Nestali su svi oni nesretni ljudi koji su je činili srtćnom. Preminula je u svom stanu u 48. godini od predoziranja heroinom.