Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznata bh. modna blogerica otkrila mračnu tajnu iz djetinjstva

blogerica

Sabrina Tubić, poznata modna blogerica u Bosni i Hercegovini, od svog posla živi jako dobro, mnogo putuje, a na Instagramu ima gotovo pola miliona pratilaca.

Ipak, njezin životni put nije bio nimalo lagan i priznaje da je godinama trpjela vršnjačko nasilje, te da su je djeca u školi maltretirala zbog debljine.

– Bila sam debela, imala sam perut u kosi, nisam bila kao lijepe djevojčice koje imaju ravnu kosu i svijetle oči. Zbog toga sam postala predmet vršnjačkog nasilja u školi. Djeca su me nazivala ružnim imenima, govorili su mi svakakve gadosti. Svaki dan sam dolazila kući uplakana, priznaje u svom videu na YouTubeu poznata blogerica.

– Moja mama je to primjetila, pa sam joj odlučila reći šta se događa. Pao mi je kamen sa srca. Jednom sam se vraćala autobusom kući iz muzičke škole, a grupa koja je sjedila iza mene počela me zadirkivati. Bacili su mi papire i nazivali me raznim pogrdnim imenima, a najglasniji je bio jedan dječak. Svi u autobusu su se smijali. U trenutku sam se okrenula i rekla: “Ok, ja sam takva kakva jesam, ali pogledaj sebe na šta ličiš, kao slamka si”, kaže Sabrina i dodaje da joj je trenutak u kojem je shvatila da se od maltretiranja može braniti sama potpuno promijenio život, prenosi Tuzlanski.ba.

Video u kojem je opisala svoju priču iz djetinjstva pogledalo je više od 165 hiljada ljudi na YouTubeu, a snimila ga je s ciljem da pomogne djeci koja trenutno proživljavaju slične stvari, kako bi ih lakše prebrodili.