Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jane Fonda

Poznata glumica noć provela u zatvoru

jane

Fonda je rekla da planira da bude uhapšena svakog petka dok se bude zalagala za smanjenje upotrebe fosilnih goriva štetnih za klimu

Glumica i aktivistkinja Jane Fonda provela je noć u zatvoru nakon četvrtog hapšenja u isto toliko sedmica demonstracija za borbu protiv klimatskih promjena u kojima je učestvovala u Washingtonu.

Glumica koja ima 81 godinu bila je među više od 40 ljudi uhapšenih u petak dok su sjedili u atriju poslovne zgrade Senata.

Glasnogovornik pokreta “Požarna vježba petkom” Ira Arlook rekao je da je Fonda jedina od uhapšenih provela noć u zatvoru, prvi put tokom sadašnjih demonstracija, prenosi AP.

Arlook je rekao da se ona jučer popodne pojavila pred sudijom u Višem sudu i da je tada oslobođena.

Fonda je rekla da planira da bude uhapšena svakog petka dok se bude zalagala za smanjenje upotrebe fosilnih goriva štetnih za klimu.

Ona je rekla u intervjuu za BBC da planira protestovati svakog petka do januara i tražiti da se preduzme neka akcija za sprečavanje klimatskih promjena.

Skup na kome su govornici govorili o raznim temama vezanim za klimu prethodio je iskazivanju građanske neposlušnosti u državnoj zgradi.