Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanley Tucci

Poznati glumac otkrio da se tri godine borio s rakom

stanley instagram

Šest mjeseci su me hranili na cjevčicu. Jedva sam bio sposoban doći djeci na maturu, rekao je Stanley.

Glumac Stanley Tucci, najpoznatiji po ulogama u filmovima Vrag nosi Pradu i Igre gladi, nedavno je otkrio da mu je prije tri godine dijagnosticiran rak, što je dosad uspješno skrivao od javnosti.

Tucci je imao tumor na jeziku koji je bio prevelik da bi se operirao te je morao prolaziti kroz kemoterapiju i radijaciju. Priznao je da je oklijevao podvrgnuti se tim tretmanima jer se prisjećao iskustava svoje supruge Kate koja je 2009. umrla od raka dojke.

“Bio je prevelik za operaciju pa sam se morao podvrgavati visokim dozama kemoterapije i radijacije. Zakleo sam se bio da neću prolaziti kroz tako nešto jer je moja prva supruga umrla od raka i gledao sam je kako godinama prolazi kroz te tretmane, bilo je užasno”, rekao je u intervjuu za magazin Vera.

Ispričao je i kako je sve to bilo teško za njegovu porodicu.

“Djeca su se divno ponašala, ali bilo je to teško za njih. Šest mjeseci su me hranili na cjevčicu. Jedva sam bio sposoban doći djeci na maturu”, rekao je Stanley.

Ni njemu samom nije bilo lako, priznaje.

“Zbog raka se istovremeno bojiš i više i manje. Osjećam se puno starijim nego što sam bio prije bolesti, no i dalje želim napredovati i raditi razne stvari”, kaže on.

Rak mu je trenutno u remisiji, a glumac kaže da su šanse da se vrati vrlo male.