Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dejan Markus

Poznati TV kuhar koji je bio “nestao” uhapšen u Sloveniji sa tri litra amfetamina

dejan-markus-foto-

U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenački policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora Jutarnji list saznaje da je Markus prevozio tri litra amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su prilikom pretresa

Dejan Markus, zvijezda TV emisija čija je sestra prije nekoliko dana objelodanila na Facebooki da joj se nije javio od 6. februara, uhapšen je 7. februara u Sloveniji nakon što su slovenački policajci u njegovom automobilu pronašli veću količinu droge u bocama, piše Jutarnji list.

Kako se navodi, Markus je 7. februara prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenački policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora Jutarnji list saznaje da je Markus prevozio tri litra amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su prilikom pretresa.

Dejan Markus je odmah lišen slobode. Stavljene su mu lisice na ruke i odveden je u policijsku stanicu, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

Misteriozni nestanak

Beogradski kuhar nastanjen u Zagrebu Dejan Markus, koji se u Srbiji proslavio emisijom “Kuhati srcem” posljednji put je viđen 6. februara. Pošto se danima nije javljao prijateljima i porodici, oni su njegov nestanak prijavili policiji. Od tada, pa sve do danas, za njim je intenzivno tragala hrvatska policija, a uključili su se i brojni prijatelji i poznanici ove porodice.

“Ako imate bilo kakvu informaciju o mom bratu, molim vas javite policiji. Nikad se nije dogodilo da se ne javi, da nestane. Na mobilnom i na društvenim mrežama Dejan je bio aktivan, kako se ono kaže, od 0 do 24. Posljednji put sam se s njim čula preko poruka 6. februara, a nestao je idući dan. I od tada samo tišina, neizvjesnost i očaj.”

Ovim riječima za hrvatski Jutarnji list govorila je Jelena Markus, Dejanova sestra.

Prema njenim riječima, Dejan je svom prijatelju stanodavcu kazao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče.

“Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedjelju. Prijatelj ga je u stanu tražio, ali bezuspješno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih je možda mogao da odsjedne i kojima je rekao da će se javiti ako dođe, ali nije. Zvali smo i hotele. Dejana nigdje nema”, govorila je sestra nestalog kuvara.

Poslovne nedaće

Na pitanje da li je imao novčanih ili ljubavnih problema zbog kojih možda mogao da se udalji na neko vrijeme kako bi “posložio” stvari u tišini, otkriva da za ljubavne probleme ne zna, ali da mu posao u posljednje vrijeme nije bio plodonosan.

“Početkom godine odlučio je da reguliše svoje poslovne nedaće. Pokušavao je da se iskobelja iz problema, jer mu je u posljednje vrijeme posao išao slabo. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspjehe. Snimio je preko 1900 epizoda serije ‘Kuvati srcem’. Kuvar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji. Međutim, kako se mijenjala vlast, odlučio je okrenuti novu stranicu”, objašnjava sestra, dodajući da je za Hrvatsku bio vezan više nego ona.