Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznato zašto je Rihanna odbila nastupiti na poluvremenu Super Bowla

rihanna5555

Popularna pjevačica s Barbadosa Rihanna odbila je nastupiti u poluvremenu finala doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) Super Bowlu, koji će se održati 3. februara sljedeće godine u Atlanti, a kao razlog je navela neslaganje s odnosom lige prema igračima koji su svoj protest prema rasnoj nejednakosti u SAD-u odlučili iskazati klečanjem tokom intoniranja himne prije početaka utakmica.

Prema navodima američkih medija Rihanna je svojim odbijanjem nastupanja tokom najgledanijeg svakogodišnjeg sportskog događaja u SAD-u željela iskazati podršku Colinu Kaepernicku, prvom igraču koji je odlučio klečanjem izraziti neslaganje s brutalnim tretmanom policije prema crncima i manjinama u SAD-u, a koji zbog takvog svog stava već dvije godine ne može pronaći angažman u NFL-u.

US Weekly, pozivajući se na anonimni izvor, piše kako su i NFL i televizijska kuća CBS, koja ima prava prenosa sljedećeg Super Bowla, imali veliku želju da upravo Rihanna nastupi u poluvremenu utakmice, ali je ona to odbila zbog kontroverzi vezanih uz klečanje igrača i neslaganja sa stavom NFL-a.