Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 78. godini života

Preminula italijanska muzička i televizijska ikona Raffaella Carra

RAFFAELLA-CARRA-1032×768

Italijanski premijer Mario Draghi izjavio je da je Carra, „sa svojim smijehom i velikodušnoću pratila generacije Italijana i pronijela je ime Italije širom svijeta“

Raffaella Carra, jedna od najomiljenijih italijanskih pjevačica i televizijskih voditeljica, koja je postala slavna kao simbol seksualnih sloboda u Španiji i Južnoj Americi skoro kao i u svojoj zemlji, preminula je u ponedjeljak u 78. godini.

Italijanski premijer Mario Draghi izjavio je da je Carra, „sa svojim smijehom i velikodušnoću pratila generacije Italijana i pronijela je ime Italije širom svijeta“.

Carra, čije je pravo ime Raffaella Pelloni, stekla je slavu kao pop pjevačica u 1970-im svojim senzualnim plesom, oskudnom odjećom i seksualno eksplicitnim tekstovima, stvarajući prekretnicu u katoličkoj Italiji.

Ona je stvorila velike hitove pjesmama kao što su “Tuca Tuca” i vjerovatno njen najveći komercijalni uspjeh “A fare l’amore comincia tu”.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, Carra, koja se nikada nije udavala niti je imala djece, postala je vjerovatno najbolji italijanski izvođač kao pjevačica, plesačica i voditeljica brojnih programa, i također je doživjela veliki međunarodni uspjeh u Južnoj Americi i Španiji, prenosi Reuters.