Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U 89. godini

Preminula oskarovka Olympia Dukakis

dukakis (1)

Glumica je također dobila priznanje za ulogu u Čeličnim magnolijama (1989.) u kojima su glumili i Julia Roberts, Shirley MacLaine, Sally Field i Daryl Hannah

Olympia Dukakis, karakterna glumica koja je osvojila Oscara za ulogu majke u filmu Opčinjena mjesecom, umrla je u subotu u 89. godini.

Smrt kazališne veteranke, koja se u filmu proslavila kasno u karijeri, na Facebooku je potvrdio njezin brat Apollo.

“Moja voljena sestra Olympia Dukakis umrla je jutros u New Yorku”, napisao je. “Nakon mnogo mjeseci narušenog zdravlja napokon je u miru i sa svojim (suprugom) Louisom (Zorichom).”

Uzrok smrti nije naveden.

Dukakis je dobila Oscara za najbolju sporednu glumicu u romantičnoj komediji Opčinjena mjesecom (1987.) kao majka mlade udovice koju glumi Cher. Dukakis je to također donijelo Zlatni globus i nominaciju za BAFTA-u.

Glumica je također dobila priznanje za ulogu u Čeličnim magnolijama (1989.) u kojima su glumili i Julia Roberts, Shirley MacLaine, Sally Field i Daryl Hannah.

Do 1988. godine prezime Dukakis bilo je poznato zbog njenog Oscara, ali i zato što je njen rođak Michael Dukakis pobijedio u demokratskoj predsjedničkoj nominaciji.

Na govoru u povodu dobivanja nagrade Dukakis je podignula kipić i izviknula: “OK, Michael, idemo.”

Michael Dukakis na kraju je izgubio izbore od Georgea H. W. Busha, ali i ona i njen rođak ostali su aktivni u politici.