Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anne Douglas

Preminula udovica Kirka Douglasa, imala je 102 godine

kirk-and-anne

Douglas je preminula u svojoj kući na Beverly Hillsu

Anne Douglas, udovica Kirka Douglasa i pomajka Michaela Douglasa, umrla je u četvrtak u Kaliforniji. Imala je 102 godine.

Douglas je preminula u svojoj kući na Beverly Hillsu, piše Page Six.

Njezin suprug, legendarni glumac Kirk Douglas, preminuo je u februaru 2020. godine u 104. godini. Par se vjenčao 1954. godine nakon što su se upoznali u Parizu tokom snimanja filma Act of Love.

Dobili su dvojicu sinova, Petera, producenta, i Erica, glumca.

Actor Kirk Douglas, 100 years old, and wife Anne celebrate the 25th Anniversary of the Anne Douglas Center for Women, at the Los Angeles Mission on Skid Row, on May 4, 2017 in Los Angeles, California. – The couple will celebrate their 63rd anniversary on May 29th. (Photo by DAVID MCNEW / AFP) (Photo by DAVID MCNEW/AFP via Getty Images)

“Često se pitam što bi se dogodilo da se nisam vjenčao s njom. Možda ne bih preživio bez njezina smisla za humor i iskrenih instinkta”, rekao je jednom Douglas.

Prije četiri godine par je izdao memoare Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter, and a Lifetime in Hollywood.

Zaklada Douglas, koju su Anne i njezin suprug suosnivali, donirala je milione dolara raznim institucijama.

Michael Douglas rekao je kako će mu pomajka uvijek ostati u srcu. “Izvlačila je najbolje od nas, pogotovo od tate. On nikad ne bi imao karijeru kakvu je imao bez njezine pomoći i partnerstva s njom”, priopćio je glumac.

Michaelova majka i prva supruga Kirka Douglasa, Diana Douglas, preminula je 2015. godine.