Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preminuo 27-godišnji američki reprer

fredo santana

Prokletstvo, izgubio sam riječi i plačem. Volim te. Počivaj u miru.

Tim se riječima producent i reper Maxo Kream oprostio od prijatelja i kolege Freda Santane.

Santanin bliski prijatelj objavio je kako je američki reper preminuo.

Santana se borio sa zatajenjem bubrega, a umro je u dobi od 27 godina.

– Ne bih to poželio na svom najgorem neprijatelju – izjavio je u oktobru kada su njegovu problemi s bubrezima kulminirali.

Reper je iza sebe je ostavio maloljetnog sina, zbog kojeg je prestao koristiti droge i konzumirati alkohol.

– Sad kad postoji taj dječak, moram biti čist kako bih mu bio odgovoran roditelj – rekao je nakon što mu se rodio sin.

Santana se svojom smrću pridružio Klubu 27. Klub 27, 27 Club ili 27 Forever je naziv za grupu muzičara koji su umrli kada su napunili 27 godina.

Jedan od utemeljitelja sastava Rolling Stones, gitarist Brian Jones 3. jula 1969., u dobi od 27 godina, utopio se u bazenu.

Rock gitarist, pjevač i tekstopisac Jimi Hendrix 18. septembra 1970. je umro zbog komplikacije nakon uzimanja tableta za spavanje s vinom. Također je imao 27 godina.

Rock i blues pjevačica i tekstopisac Janis Joplin također je imala 27 godina kada je 4. oktobra 1970. preminula, najvjerovatnije zbog predoziranja heroinom.

Pjevač, tekstopisac u sastavu The Doors Jim Morrison s 27 je godina 3. jula 1971. navodno doživio srčani udar. Njegova smrt misteriozna je i zato što nad njegovim tijelom nikada nije obavljena autopsija.

27 godina je imao i Kurt Cobain, pjevač, tekstopisac i gitarist u sastavu Nirvana, kada je 5. aprila 1994. izvršio samoubistvo.